We hebben 2 minizwijntjes die verblijven in onze kinderboerderij. Het beertje (= mannetje) heet Knorretje en het zeugje (= vrouwtje) heet Spekje.

Het was de bedoeling dat deze 2 kleine vrienden gezelschap gingen houden bij onze Nero. Maar hij is momenteel niet uit op vriendjes in zijn hok en zit liever alleen. Misschien kunnen de minizwijntjes later nog bij hem, maar voorlopig zullen ze een eigen hok krijgen.

Hieronder kan je nog wat info vinden of het minizwijntje of Gottinger minivarken.

Het Gottinger minivarken is een klein blijvend varken, ze zijn heel slim en je kunt ze dus veel kunstjes leren. Je hebt ze in het zwart, roze en roze met zwarte vlekken. De beertjes (mannetjes) zijn wat constanter in hun gedrag dan de zeugen (vrouwtjes), de zeugen kunnen nog wel eens last van hun hormonen hebben. Je moet er wel aandacht aan besteden want dat eisen ze op.  Je kan ze binnen houden, ze zijn zindelijk te maken of in een hok met uitloop naar buiten. In de zomer is het verstandig om ze op een koele plek te houden met eventueel een bak met modder, want varkens hebben geen zweetklieren en als ze dan modder hebben om zich in af te koelen is dat natuurlijk heerlijk voor ze. Ze kunnen ook een droge schilferige huid krijgen maar om ze dan in te smeren met babyolie is voldoende om de huid weer in orde te krijgen. Ze mogen niet alles eten, zo heb je speciaal voer voor ze waar vitamine, mineralen en andere voedingswaarde in zitten wat ze nodig hebben. Zo mag je ze nooit chocolade geven want dat is giftig voor ze. Een snee brood, wortels, muesli, groente afval en heel belangrijk is vers water, als niet voldoende water krijgen kunnen ze een zoutvergiftiging krijgen. Verder zijn varkentjes heel slim, eerst komt de dolfijn en daarna komen de varkentjes op de lijst van de meest slimme dieren. Ze hebben ook vele soorten knorgeluiden, en als je ze onder hun kin of aan de zijkant van hun buik aait, vallen ze om en vinden het heerlijk als je ze dan onder hun buik kriebelt. Een maatje is aan te raden voor ze, want alleen is niet leuk, het kan een soortgenoot zijn maar het kan ook een konijn of een
geitje zijn. Ze zijn ook heel schoon, zo doen ze hun behoefte op een plek en hebben ze een vast ritme voor eten en slapen.
Kortom het zijn grappige en slimme beestjes.

 

 

 

We hebben 2 minizwijntjes die verblijven in onze kinderboerderij. Het beertje (= mannetje) heet Knorretje en het zeugje (= vrouwtje) heet Spekje.

 

Het Gottinger minivarken is een klein blijvend varken, ze zijn heel slim en je kunt ze dus veel kunstjes leren. Je hebt ze in het zwart, roze en roze met zwarte vlekken. De beertjes (mannetjes) zijn wat constanter in hun gedrag dan de zeugen (vrouwtjes), de zeugen kunnen nog wel eens last van hun hormonen hebben. Je moet er wel aandacht aan besteden want dat eisen ze op.  Je kan ze binnen houden, ze zijn zindelijk te maken of in een hok met uitloop naar buiten. In de zomer is het verstandig om ze op een koele plek te houden met eventueel een bak met modder, want varkens hebben geen zweetklieren en als ze dan modder hebben om zich in af te koelen is dat natuurlijk heerlijk voor ze. Ze kunnen ook een droge schilferige huid krijgen maar om ze dan in te smeren met babyolie is voldoende om de huid weer in orde te krijgen. Ze mogen niet alles eten, zo heb je speciaal voer voor ze waar vitamine, mineralen en andere voedingswaarde in zitten wat ze nodig hebben. Zo mag je ze nooit chocolade geven want dat is giftig voor ze. Een snee brood, wortels, muesli, groente afval en heel belangrijk is vers water, als niet voldoende water krijgen kunnen ze een zoutvergiftiging krijgen.

 

Verder zijn varkentjes heel slim, eerst komt de dolfijn en daarna komen de varkentjes op de lijst van de meest slimme dieren. Ze hebben ook vele soorten knorgeluiden, en als je ze onder hun kin of aan de zijkant van hun buik aait, vallen ze om en vinden het heerlijk als je ze dan onder hun buik kriebelt. Een maatje is aan te raden voor ze, want alleen is niet leuk, het kan een soortgenoot zijn maar het kan ook een konijn of een
geitje zijn. Ze zijn ook heel schoon, zo doen ze hun behoefte op een plek en hebben ze een vast ritme voor eten en slapen.
Kortom het zijn grappige en slimme beestjes.