Image
Image

Start flitsactie

Image

De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. We houden dan ook onze jaarlijkse flitsactie. Kleuters en leerlingen dragen van na de herfstvakantie tot aan de krokusvakantie een fluohesje wanneer ze naar en van school komen. Alles voor de veiligheid van onze kinderen!

Voorleesweek

Image

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de voorleesweek van 18 tot 26 november 2023 zet Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. In 2023 doen ze dat onder de slogan "Word jij mijn voorleesbuddy?"

Illustratie: Emma Thyssen - Vorm: Kris Demey

Image

Vorming rond Sociale Media

Image

Donderdag 19 oktober werd er op school een vorming voor ouders georganiseerd over sociale media. De flyer met 10 tips willen we graag met jullie delen alsook de website van veilig online waar je meer info over dit thema kan vinden.

Batterijen recycleren

Image

Sinds enkele jaren is onze school een officieel Bebat inzamelpunt. Onze kleuters en leerlingen mogen onbeschadigde huis-, tuin- en keukenbatterijen meebrengen naar school. Zij geven deze af aan de klasleerkracht die ervoor zorgt dat de batterijen veilig en correct in deze ton gedeponeerd worden.
Voor de veiligheid van de kinderen vragen we om geen beschadigde of lekkende batterijen mee te brengen. 
Per ingezamelde kg batterijen spaart onze school Bebat-punten waar we allerlei interessante materialen mee kunnen aankopen.

ICT thuis en op school

Kleuterschool

Altena Instituut - Vrije Kleuterschool
Edegemsesteenweg 116A
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43

Lagere School

Altena Instituut - Vrije Lagere School
Antwerpsesteenweg 73
2550 Kontich

+32 (0)3 457 03 43